Triunghiuri cu mere si ciocolata

de pansy1 in Prajituri, 4 Mar 2010 | 6397 vizualizari

 

Asta este o reteta simpla si extraordinar de gustoasa .Este reteta Dorei careia ii multumesc.Eu am facut mici adaugiri la aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 200 g zahar praf ( 1 ceasca (cup))
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 4 oua
  • 3 lg (lingurite ) scortisoara
  • 270 g faina ( 1 3/4 cesti )
  • 3 lg praf copt 
  • 40 g cacao ( 5 lg )
  • 500 g mere rase
  • o mana de merisor (cranberry)
  • coaja de la o lamaie sau portocala
  • esenta de rom
  • ptr. glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 1 Lg (lingura ) ulei sau 50 g unt sau 100 g smantana de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triunghiuri cu mere si ciocolata:

Untul se freaca spuma ,apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom

Se adauga ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare.

Se amesteca intr-un castron faina (preferabil cernuta ) ,praful de copt,scortisoara,cacaoa,coaja de lamaie Se adauga faina peste unt cate putin si se amesteca Se incorporeaza merele rase si merisorul sau stafidele Se pune amestecul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 gr C timp 40-50 min,sau pana trece proba cu scobitoarea. Dupa ce se scoate din cuptor, se taie dupa dorinta si se lasa la racit. Intretimp se face glazura incalzind ciocolata la bain marie si amestecand-o cu ulei,sau unt sau frisca. Dupa ce s-a racit prajitura se glazureaza dupa dorinta.Fie se glazureaza direct in tava ,sau fiecare bucata in parte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri cu mere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta Banoffee